szerző: Megyeri Zsuzsanna pszichológus

A kötődés nem valami csökevény, ami csecsemőkorunkból maradt ránk, és még „nem nőttük ki”, hanem emberi létezésünk alapja. Ha biztonságosan tudunk kötődni, testileg és lelkileg egészségesebbek, harmonikusabbak vagyunk, kevésbé leszünk kiszolgáltatva a külső és belső viharoknak. Az érzelemfókuszú párterápia kötődési sérüléseinkkel dolgozik, segít abban, hogy megnyíljunk a partnerünk felé, és a bizonytalan kötődést biztonságossá tegye.

 

Bővebben: Érzelemfókuszú párterápia

Életvezetési / egyéni pszichológiai tanácsadás       ONLINE BEJELENTKEZÉS ITT

 

Mit jelent az hogy életvezetési tanácsadás? 

A pszichológus ilyen esetben a gyors és eredményes megoldásokra fókuszál. Ha összegezni akarjuk akkor ez egy interaktív, személyre szabott, tanácsadói-támogatói folyamat, ahol a személy jelenlegi helyzete kerül a fókuszba.

Bővebben: EGYÉNI PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÁS

Mikor forduljunk párterapeutához?  ONLINE BEJELENTKEZÉS ITT

Tulajdonképpen ehhez elégséges az, hogy a pár mindkét tagjában jelentkezzen az az igény, hogy egy vagy két szakember jelenlétében beszélgessenek a kapcsolatukról. Tehát ehhez elég egy előzetesen egyeztetett időpont egy pszichológussal, és a pár mindkét tagjának a jelenléte. Nem szükséges megfogalmazni előre a a beszélgetés tartalmát vagy a problémát. Azért van jelen a szakember, hogy ebben is segítsen és támogatást nyújtson.

Bővebben: Párterápia

HELP!  NON STOP PSZICHOLÓGIAI KRÍZIS TANÁCSADÁS - ELSŐSEGÉLY UTOLSÓ PILLANATBAN akár 24 órán belül, hétvégén is

ONLINE BEJELENTKEZÉS ITT

Lehetőséget nyújtunk arra, hogy a családjában, párkapcsolatában vagy egyéb társas kapcsolata során előállt krízishelyzetekben azonnali, szakszerű segítséget kapjon konfliktusa rendezéséhez.

 „Hivatásom hogy megóvjam a meggondolatlan lépésektől! Továbbá biztosítom, hogy akár 24 órán belül fogadom Önt, hogy közösen kidolgozzunk egy stratégiát a konfliktus rendezésére. NE FELEDJE: az indulat, a harag rossz tanácsadó!" 

 ( Horváth Beatrix pszichológus, mediátor)

 Feltételek:

- a telefonszám 0-22 óráig hívható hétvégén is

 -akár 24 órán belül is lehetőség lehet arra, hogy a pszichológussal, mediátorral találkozzon

 -egyéni- pár- vagy családi pszichológiai krízis tanácsadás

 -pszichiátriai zavarokat nem tudunk megoldani, a személyes beszélgetés során az aktuális konfliktus oldása lehetséges

 

Elérési lehetőségek: Horváth Beatrix 0630/9661-555 vagy online is jelentkezhet

Ár: 15000.- Ft/óra-tól  ( az óradíj a személyes találkozás előtt egyeztetés alapján alakul több szempont szerint. Hétvége vagy hétköznap, illetve hány személy vesz részt a krízis tanácsadáson)

 

Bővebben: EXTRA GYORS akár 24órán belüli KRÍZIS TANÁCSADÁS

 ONLINE BEJELENTKEZÉS ITT

 

Az internetes tanácsadás mára teljesen természetessé vált, ha segítségre van szükség egyre többen élnek az online lehetőséggel.

Személyes tanácsadás mellett, skype-on keresztül is igénybe veheti pszichológusaink támogató segítségét, szaktudását. Az online tanácsadás személyes találkozókkal is kombinálható, akár már egy személyes találkozás is tovább fokozhatja az online tanácsadás hatását. 

Bővebben: Online pszichológiai tanácsadás- skype konzultáció

szerző: Simonovits Zsófia

„Segít eljutni a jelenből a vágyott jövőbe.”

  • Egy olyan támogató, elfogadó kapcsolat, illetve folyamat, ahol a kliens a saját erőforrásaival oldja meg a saját problémáit, hogy a saját célkitűzését elérje.
  • Egy olyan helyzet, ahol teljesen „oké” mind a coach-olt, mind a coach[i1]  – ebben a támogató térben könnyebb megbirkózni belső démonjainkkal[i2] .
  • Fontos elem a jövő- és akcióorientáltság: mit és hogyan fogsz legközelebb másképp csinálni? Mi fog ebben segíteni?
  • És talán még fontosabb a jelen-lét: az, hogy a coaching üléseken megjelenő viselkedés, mintázatok, a kialakuló kapcsolat általában jól leképezi a kliens[i3]  működését és kapcsolatait. Ha a jelenben, biztonságos térben, együtt megfigyeljük és megértjük ezeket, érzései tudatosításával a kliens arra is rájön, hogy mi az, ami neki ezek közül hasznos és mit szeretne másképp csinálni a jövőben – amit rögtön ugyanebben a helyzetben, biztonságos kapcsolatban ki tud próbálni, és ki tudja értékelni az új viselkedés hasznosságát.

Bővebben: Mi a coaching?

 szerző: Tarr-Nagy Mónika tanácsadó szakpszichológus

PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÁS ÉS TERÁPIA ANGOL NYELVEN

Therapy in English

I am a licensed psychologist specialized in cognitive and family therapy.

Although I'm not a native English speaker, I appreciate working with people from different countries and cultures. I also realize the importance of offering counseling in English to Budapest's international residents.

I offer therapy and coaching for English speaking individuals, couples and families for the following psychological issues and concerns:

Treatment of stress, depression, burnout, fear, jealousy and abandonment-anxiety in relations, sexuality & intimacy (men), non-violent communication skills for couples & families, addiction problems.

For more information please contact me under, or send an e-mail to       

 

Bővebben: Idegennyelvű terápiák

Mi a relaxációs módszerek lényege?

Óvodás és kisiskolás kortól kezdve arra tanítják a gyerekeket, hogyan kell a végsőkig kitartó és feszült figyelemmel, egy- egy feladat vagy kitűzött cél elérése érdekében hatalmas energiákat mozgósítani. Megtanuljuk ezt az akaratlagos és feszült figyelmet testünkben és elménkben létrehozni, a minél nagyobb teljesítmény elérése érdekében. Ez hasznunkra válik a tanulásban, ugyanakkor a stressz felhalmozódásával is számolnunk kell.

Bővebben: Relaxáció, autogén tréning