business és life coach

 

 

 

 

 

 

Bemutatkozás

„Minden makkban benne van a tölgyfa lehetősége.” 

 A coaching a sportból indult, ahol az edző a sportolókat saját legjobb teljesítményük elérésében támogatta. Ezt követően az üzleti szférában jelent meg, ahol eleinte a felsővezetők kaptak egyéni támogatást, segítséget abban, hogy egyre jobb üzleti eredményeket érjenek el, illetve jobb vezetőkké váljanak. Ma már egyre elterjedtebb: nem csak a csúcsvezetők élvezhetik a coaching pozitív hatásait; és a kliensek célkitűzései sem korlátozódnak a munka világára.

 Az utóbbi húsz évben az üzleti szférán kívül is egyre elterjedtebbé vált, hogy ha valaki nagyobb döntés előtt áll, vagy elakadt az életének bizonyos pontján, life coach-hoz forduljon. A coach – akármilyen témában is fordulnak hozzá – abban segít, hogy az ügyfél egyre nagyobb tudatossággal lásson rá viselkedésére, működési mintázataira, gondolati és érzelmi „robotpilóta” üzemmódjára, hogy aztán a kitűzött céljait új, tudatosan választott, autonóm viselkedéssel minél hatékonyabban tudja elérni.

 Munkámban segít a szervezetfejlesztés és humán erőforrás gazdálkodás terén, multinacionális vállalatoknál szerzett közvetlen munkatapasztalatom, többrétű tanulmányaim (közgáz, coaching, család-és párterápia), és az immár 15 éve megkezdett önismereti út.

 Aki hozzám fordul, elfogadó és támogató légkörben nézhet rá jelen helyzetére, ami után személyre szabott eszközökkel segítem a vágyott jövő elérésében. Sokféle segítő technikát és megközelítést használok, leginkább a Tranzakció Analízis és a rogers-i filozófia áll hozzám közel.

 Én is jártam coach-hoz, és tudom, mennyit ad, ha megértem, mi a problémám, tudatosan kitűzött cél felé haladok, és észre is veszem, ha elértem. Hasonló élménynek elérésének segítésében megtaláltam azt a hivatást, amivel a pályám második felében foglalkozom.

 

Specializációk / Szakterületek

 

Tanulmányok

  • Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem (Corvinus), vezetés-szervezés főszakirány, 1994-99
  • Grow, Integratív Coach Képzés, 2012-2013  
  • Coaching Határok Nélkül workshopok 2012-14
  • Tranzakció Analízis, TA 101, 2013
  • Magyar Családterápiás Egyesület, Pár és Családterápiás Képzés 2010 –
  • Trénerképző (Infora Consulting Group) – 2011
  • Facilitátor képzés (Infora Consulting Group) – 2011